F.R.A.® Cavallo Horse & Rider hoefschoenen

Hier leest u alles over de Cavallo Horse & Rider hoefschoenen

Waarom hoefschoenen?
– De hoeven van je paard bescherming bieden op het moment dat het jou en je paard uitkomt, je streeft naar natuurlijke   verhoudingen en belast je paard niet met ijzers als het niet strikt noodzakelijk is (weidegang of anderszins).
– Gezonde hoeven zijn van essentiёel belang, op de hoeven komen enorme krachten vrij, vooral in galop en bij springen. Hoefschoenen belemmeren op geen enkele manier het hoefmechanisme en optimaliseren de conditie van de hoeven.
– Om een overgang in te zetten naar in alle omstandigheden blootvoets rijden. Hoeven kunnen zo sterk worden dat je er zonder meer op harde en onregelmatige ondergronden mee kunt rijden. Je kunt de hoeven van je paard met hoefschoenen daar langzaam aan laten wennen, de hoeven zullen harder kunnen worden en zodoende niet meer snel afslijten.Het spreekt voor zich dat een dergelijke doelstelling slechts haalbaar is bij zeer regelmatig rijden op harde en onregelmatige ondergronden. Normaal gesproken echter, zullen we de hoeven van ons paard bescherming moeten bieden, immers ook wij vinden het onaangenaam blootvoets te moeten lopen op grind of kiezelste nen.
– Elk paard is gebaat bij het gebruik van hoefschoenen, specifiek is het een ideale oplossing voor probleemhoeven, waarbij beslaan niet (meer) mogelijk is. In alle gevallen draagt het bij in genezing en pijnverlichting.
– Op jaarbasis bespaar je op de kosten van beslaan, dit terwijl je de hoeven van je paard zeer paardvriendelijk verzorgt!
– Beslagen hoeven beperken het hoefonderhoud, bij gebruik van hoefschoenen is elk gewenst onderhoud op elk moment mogelijk.

Waarom zou ik omschakelen en niet meer voor ijzer beslag kiezen?
– Ik voel een drang naar een zo natuurlijk als mogelijke omgang met mijn paard.
– De moderne techniek lijkt een weg te hebben gevonden naar een goed alternatief. Mijn paard is niet geboren met ijzers, het begrip ijzer is puur ingeburgerd als “normaal“.

Zijn hoefschoenen zwaar?

Dit verschilt enorm per product. De hoefschoenen zijn doorgaans relatief licht en lichter dan een gemiddeld hoefijzer.
In deze video zie je de verschillende soorten hoefschoenen in het Cavallo-aanbod

Blijven hoefschoenen altijd goed zitten?
Neen, het risico tot verlies verschilt enorm per product. Cavallo pretendeert bij het gebruik van de juiste maat, onder alle omstandigheden, onverliesbaar te zijn.

Hoe lang gaan hoefschoenen over het algemeen mee?
Hier spelen veel factoren een rol, waarbij uiteraard de intensiteit van het gebruik doorslaggevend is. Over het algemeen heeft de praktijk bewezen dat de kosten van het aanschaffen van hoefschoenen opwegen tegen de kosten van beslaan met ijzers, waarbij het verschil in aanschafkosten per merk weer een doorslaggevende rol kan spelen.

Zijn er verschillende maten hoefschoenen?
Ja, je moet altijd streven naar een ideale pasvorm. Een niet correcte passing zal altijd problemen geven. Elk merk heeft zijn eigen matenrange, Cavallo is verkrijg- baar in 10 maten. Verderop in deze folder vind je daarover de beschrijving.

Kan ik zelf de maat bepalen?

Deze link brengt u naar de video voor het bepalen van de juiste maat.
Elk merk hoefschoen hanteert zijn eigen meettechnieken, bij de één is dat niet zelf te doen, bij de ander wel.Met betrekking tot de Cavallo is dit heel simpel mogelijk, het meest ideale is een meting na een bekapping. Daarvoor is de Cavallo maatfolder beschikbaar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Maattabel Cavallo hoefschoenen


Zijn hoefschoenen geschikt voor ieder paard?
Neen, dit is niet zonder meer te stellen, hoefschoenen, van welk merk dan ook, zijn minder of helemaal niet geschikt in geval dat:
– je paard met de hoeven sleept; dit geeft uiteraard overmatige slijtage aan de zool.
– je paard zo nauw loopt dat de schoenen bij iedere gang langs elkaar schuiven; dit geeft extreme slijtage aan de binnenzijde van de schoenen

Zijn hoefschoenen gemakkelijk aan en uit te doen?
Dit verschilt per merk. Er zijn onderling in de fabrikaten verschillen, van pompjes tot goede en minder goede „skibindingen“. Een zeer belangrijk kenmerk van de Cavallo is het gemak waarbij de schoen wordt aan- en afgedaan, in de speciale maatfolder wordt dat simpele aan– en afdoen beschreven.

Welke zijn de specifieke nadelen van hoefschoenen?
– Van relatief veel fabrikaten laten de schoenen zich lastig aan- en afdoen.
– Bij veel fabrikaten treedt relatief veel verlies van één of meerdere schoenen tijdens een rit op.
– Hoefschoenen zijn stroef, bijvoorbeeld sliding stops zijn niet te maken.
– Het bekende “klak” geluid van ijzers is weg.

Welke zijn de specifieke voordelen bij het gebruik van hoefschoenen?
– Geen hoefwandverzwakking door nagelen.
– Minder kosten.
– Minder belasting voor de gewrichten.
– Gebruik je alleen als het nodig is.
– Minder verwondingen.
– De meeste fabrikaten gebruiken schokdempend materiaal, samen met de flexibiliteit van de onbeslagen hoef wordt de schokdemping optimaal.
– De werking van het hoefmechanisme wordt niet belemmerd.
– Geven meer grip dan ijzers.

Neem een kijkje in onze catalogus voor alle modellen en mogelijkheden!

 

F.R.A.® Cavallo Horse & Rider trek

F.R.A.® Cavallo Horse & Rider trek groen

F.R.A.® Cavallo Horse & Rider trek paars

F.R.A.® Cavallo Horse & Rider sport

F.R.A.® Cavallo Horse & Rider simple

F.R.A.® Cavallo Horse & Rider CLB

F.R.A.® Cavallo Horse & Rider CLB blue

F.R.A.® Cavallo Horse & Rider CLB Pink

F.R.A.® Cavallo Horse & Rider CLB bling

F.R.A.® Cavallo Horse & Rider BFB