F.R.A.® hoefverzorging

Iets over hoefverzorging

Hoefverzorging is een belangrijk onderdeel van de zorg voor een paard. De stand en conditie van de hoeven bepalen in grote mate het welzijn en bewegingsapparaat van een paard.

Er is geen verschil in verzorging tussen oudere en jonge paarden als het om de hoeven gaat. Schoonhouden en bekappen is in alle leeftijdsfasen belangrijk. Kwalen als rotstraal, schimmelinfecties en zweren komen net zo goed bij jonge als oude paarden voor. Dat heeft meer met huisvesting, verzorging en hygiëne te maken dan met leeftijd. Wel is het zo dat een ouder paard over het algemeen stijver en strammer wordt en meer moeite krijgt met het ‘voetje geven’.

F.R.A. biedt in haar assortiment een basis uitrusting m.b.t. hoefverzorging aan. Daarin vind je onder meer de F.R.A. simpel rasp, een holvormig handraspje welke je helpt bij verzorging van de hoefgroei tussen de bekapbeurten in. Ook vind je daar de F.R.A. hoefbok met hoornwandsteun en een hoefschort in het assortiment.

Binnen de artikellijn van F.N.A. vind je een uitgebreid gamma van artikelen die de gezonde hoef ondersteunen met name bij de overgang naar het rijden zonder ijzers.

F.R.A.® simple rasp

F.R.A.® vervangblad simple rasp

F.R.A.® hoefsteun

F.R.A.® hoornwandsteun

F.R.A.® steunselrasp

F.R.A.® vlakrasp

F.N.A.® hoof hard

F.N.A.® hoof grow

F.N.A.® hoof daily

F.R.A.® hoefbekap schort

F.R.A.® hoofjack