F.R.A.® natural horsemanship

Iets over natural horsemanship

Behorend tot de groep van NH artikelen vind je in het F.R.A. assortiment o.a. diverse loswerktouwen en sticks voor o.a. grondwerk met je paard, daarnaast biedt F.R.A.® je een ruime keuze in rij- trainingshalsters, in diverse dikten en maten. Alle F.R.A.® halsters zijn in detail, ter voorkoming van uitrafelen, op een professionele wijze afgewerkt. Twee van de drie uitvoeringen zijn in de F.R.A.® ruchi colours verkrijgbaar. Dit betreft de F.R.A.® babia en F.R.A. ® pablo. Alle halsters zijn tevens als rijhalster in systeem 3 te gebruiken, uitleg daarvan bevindt zich separaat als gebruiksvoorlichting aan ieder halster. Je kunt een keuze maken uit de:

F.R.A.® professionele rij- trainingshalsters sluiten nauw aan, aan het hoofd van het paard. Zij behoren in het begin gebruik aan de krappe kant te zijn, omdat tijdens het gebruik door het optreden van rek en het strakker worden van de knopen het halster een ietsje ruimer wordt.

Knoophalsters kunnen zeer veelzijdig worden ingezet. Het specifieke gebruiksdoel van knoophalsters en het praktische gebruik daarvan kan voor iedere specifieke situatie verschillend zijn en zal dus door de gebruiker, of door hem in  combinatie met professioneel advies moeten worden afgestemd.

De maat voor F.R.A.® halsters meet je door de omtrek van de neus net onder de jukbeenderen te nemen:

  • < dan 52cm shetty
  • 52-60cm pony
  • 60-68cm middel
  • 68-78cm paard

F.R.A.® rij– trainingshalsters kunnen onder een lage temperatuur worden gewassen, indien in het halster leder is verwerkt dien een speciaal leder-wolwasmiddel te worden gebruikt.

 

F.R.A.® arel

F.R.A.® telly

F.R.A.® emly

F.R.A.® flinn

F.R.A.® milan

F.R.A.® jarn

F.R.A.® jabar

F.R.A.® babia

F.R.A.® capal

F.R.A.® pablo

F.R.A.® lazy

F.R.A.® NH vlag

F.R.A.® snoeptasje