F.R.A.® supersingel

Iets over de supersingel

 … eindelijk, uw paard vroeg erom !

Dé singel die uw paard volledige bewegingsvrijheid geeft en toch uw zadel als een rots fixeert! Belangrijkste kenmerk van deze bijzondere singel is het elastisch zijn over de volledige lengte èn breedte met een graad van elasticiteit die volledig is afgestemd op de buikkrachten van ons paard. Deze kwalitatief hoogwaardige singel van duits fabrikaat wordt geweven uit hoogwaardige „Polyamid 6“ elastische draden, welke zich kenmerken door een extreem hoge stevigheid in elasticiteit.

Deze bijzondere techniek van het weven van 20 elastische filamenten, die op zich bestaan uit de 9 stuks enkele “polyamid 6” draden wordt nergens ter wereld geëvenaard. Dit alles maakt het uiteindelijk mogelijk dé singel te produceren die voor het paard een ongekend zachte en vriendelijke drukverdeling tot gevolg heeft.

Een simpele vergelijking om te weten wat je paard van de singel voelt is je eigen gevoel dat ontstaat als je zelf stretch kleding draagt. Bij verschillende lichaams-houdingen of bezigheden blijft de stretch zacht aanvoelen en er ontstaatgeen enkele bewegings belemmering. Ook de stoten van je zadel worden gespaard, de elasticiteit van de singel geeft, zoals bij andere singels, geen piekbelasting, waardoor de gaatjes niet meer kunnen inscheuren. De openstructuur van de weving zorgt voor luchtdoorlatenheid, het doorlaten van vocht (zweet) is aldus gewaarborgd.

De singel is machinewasbaar onder 30° progamma. Nasingelen is overbodig, de singel past zich 100% aan, geeft 100% mee aan elk wisselend krachtenveld en dus wisselende omvang van de buik van je paard. ja, uw paard vroeg erom!

De breedte is 10cm en de standaard maten, oplopend met 5 cm, zijn verkrijgbaar in zwart en bruin:

  • normaal 090 – 145cm
  • dressuur 035 – 100cm
  • western 055 – 100cm

Elke gewenste afwijkende maat is op bestelling leverbaar. Met de F.R.A.® supersingel kan uw paard zich nu vrij bewegen en hoeft zich niet meer ingesnoerd te voelen !!

F.R.A.® Supersingel dressuur

F.R.A.® Supersingel normaal

F.R.A.® Supersingel western