F.N.A.® himalaya

Iets over Himalaya zout

Natuurlijk zout met zijn heilzame werking.

Natuurlijk kristalzout, reeds miljoenen jaren bewaard gebleven, bestaat uit die elementen  waaruit ook ons lichaam bestaat en waaruit leven ontstond. Op grond van zijn karakteristieke eigenschappen werkt het neutraliserend waarmee het de balans in het lichaam reguliert en  positief inwerkt op de energiebehoefte.

Afwijkend van de meestal uit 99,9 % bestaande Natrium Chloride vervaardige zoutlikstenen met kuntsmatig toegevoegde mineraalstoffen, bevatten F.N.A.® likstenen veel puur natuurlijke elementen zoals ijzer en  magnesium. Evenals een veelvoud aan sporenelementen die het lichaam van uw paard kan opnemen.

Natuurlijke mineralen in deze vorm, puur en ca. 50 miljoen jaar oud zijn onontbeerlijk voor uw dier.

F.N.A.®  likstenen uit natuurlijk kristalzout zijn vrij van vervuiling van wateroppervlakten. Deze koninklijke likstenen bezitten een natuurlijke levensmiddelen kwaliteit en zijn droog onbeperkt houdbaar. Natuurzout is zeer hard, daarom kunnen dieren het zout niet zoals bij kunstmatig gefabriceerde stenen gemakkelijk afbijten. Opmerkzaam is dat dieren, vanuit hun natuurlijk instinct,  F.N.A.® likstenen prefereren.

Plaatselijke produktbewaking en schone verwerking.

Alle likstenen worden naar onze wens in het Himalaya gebergte met de hand gedolven en bewerkt, zij onderscheiden zich enigszins in kleur en vorm. Na het drogen worden de stenen per stuk met folie omwikkelt, in dozen verpakt en met containers verscheept. Deze werkzaamheden worden verricht door volwassenen, kinder arbeid komt daar niet aan te pas.

F.N.A.® likstenen worden niet industriëel vervaardigd en zijn van een zeer hoge bioënergetische kwaliteit. In zijn natuurlijke hoedanigheid is het de meest hoogwaardige kwaliteit van zout. In tegenstelling tot de industrieel vervaardigde en geperste stenen zijn de kristal F.N.A.® zoutstenen vrijwel resistent tegen vocht. Geperste stenen daarentegen trekken vocht aan en vervallen daardoor snel.

F.N.A® likstenen:

  • zijn doorboord en kunnen met het bijgeleverde touw worden opgehangen.
  • zijn zeer hard, paarden kunnen ze niet afbijten
  • uw paard neemt slechts naar behoefte op
  • zijn mits goed opgeslagen onbeperkt houdbaar
  • voldoen aan levensmiddelen kwaliteit ( Codex Alimentarius )

Daar het om een natuurlijk produkt gaat, kunnen geringe afwijkingen voorkomen

F.N.A.® himalaya liksteenblok 12,5kg

F.N.A.® himalaya cilinder liksteen 100x55mm

F.N.A.® himalaya hartje 180gram

F.N.A.® himalaya conische liksteen 2,6kg

F.N.A.® himalaya liksteen 2,75kg

F.N.A.® himalaya rots 8-12kg