F.R.A.® Cavallo Horse & Rider pads

Iets over de Cavallo Horse & Rider pads

Alle zadels, zelfs op maat gemaakte, hebben gebreken zoals asymmetrie. Veel paarden prefereren de ene kant boven de andere, en weinig ruiters zijn volledig in balans. Paarden voelen zich het meest op hun gemak als het gewicht gelijkmatig over hun spierstructuur wordt verdeeld. Cavallo pads compenseren onvermijdelijke problemen bij de gewichtsverdeling. De Cavallo pads zijn speciaal ontworpen om samen te trekken en uit te zetten waar nodig. Ze gebruiken een combinatie van vier technologisch geavanceerde lichtgewicht materialen die zich naar het lichaam van je paard vormen om schokken te absorberen en problemen met het passen van het zadel te verminderen. Cavallo pads kunnen zelfs overbruggingsproblemen corrigeren, problemen met lage of hoge schoft paarden verbeteren en voorkomen van problemen met betrekking tot groei, conditie en veroudering.

Wat maakt de Cavallo pad uniek in zijn soort?

1. Gepatenteerd Nitrex-schuim met gesloten cellen: niet-PVC-schuim met een lage veerkracht en een lage penetratiewaarde, wat resulteert in uitstekende schokabsorptie, isolatie, demping en rebound (G-waarde energierendement). Veel beter dan traditionele schuimen.
– zacht en lichtgewicht
– waterabsorptievrij

2. Opencelgeheugenschuim om de pasvorm van het zadel te verbeteren:
– komt los als de rijder het gewicht verplaatst om de druk te variëren en masseert zachtjes de spieren, waardoor een gezonde bloedsomloop wordt bevorderd
– Verdeelt het gewicht van de ruiter en het zadel gelijkmatig over de spieren
– trekt samen waar het zadel strak zit en blijft vol waar het zadel minder contact heeft.

3. Merinowol uit Nieuw-Zeeland: 100% merinowol, gekaard en geconsolideerd tot een dicht materiaal. Het resulterende doek wordt vervolgens door hitte gebonden om de maatvastheid, duurzaamheid en slijtvastheid te verbeteren.
– hoge richtingsstabiliteit om vorm te behouden
– veerkrachtig
– duurzaam
– voert vocht af
– ademend en isolerend

F.R.A.® Cavallo Horse & Rider TSP 209 all purpose

F.R.A.® Cavallo Horse & Rider TSP 609 wedge

F.R.A.® Cavallo Horse & Rider TSP 409 raised withers

F.R.A.® Cavallo Horse & Rider TSP 1001 western all purpose

F.R.A.® Cavallo Horse & Rider TSP 1001 DMXL Full Monty

F.R.A.® Cavallo Horse & Rider TSP 3001 western bridge

F.R.A.® Cavallo Horse & Rider TSP 809 western built up

F.R.A.® Cavallo Horse & Rider TSP 509 barrel/endurance/stock