Dichter bij je paard. Een snelle, gemakkelijke en vriendelijke manier om paard te rijden bieden je F.R.A.® rijdekken en rijsjabrakken.

Rijdekken en rijsjabrakken zijn eigenlijk niet meer dan dekken in verschillende vormen. Ze bieden de paardrijder directe communicatie met het paard doordat je dekken legt op de blote rug van je paard. Ze bieden je daardoor directe communicatie met je paard.

Vrijer en plezieriger bewegen

Met rijdek of rijsjabrak in plaats van een zadel beweegt je paard zich vrijer en plezieriger. Daardoor zal deze zich meer op de ruiter concentreren met als gevolg dat meer vertrouwen kan ontstaan. Omdat je elke spierspanning en rugbeweging van je paard voelt helpt het gebruik van een rijdek of rijsjabrak je op elk rijkunstig nivo in je ontwikkeling naar een betere dosering en timing van je hulpen.

F.R.A.® rijdekken en rijsjabrakken zijn ontworpen voor het gebruik door ervaren ruiters. Die ruiter beschikt over een goede balans en onafhankelijke zit. Zijn proces is om met behulp van deze dekken of sjabrakken zijn zit en gevoel verder te optimaliseren.

Voor de minder ervaren ruiter zal het gebruik van een rijdek of sjabrak , afhankelijk van zijn eigen inschatting, al of niet met instructie, voorkeur moeten hebben. Immers het zich aanleren van een juiste onafhankelijke zit en ontwikkeling van gevoel, gaat veelal gepaard met het nog niet kunnen meegaan in de bewegingen van het paard.

Gevolg van het achterblijven in de beweging is een stuiteren en angst voor afglijden. Met name rijdekken en rijsjabrakken lenen zich uitstekend om dit leerproces in te gaan. Het ontbreken van starre overbrengingen (boomzadels) geven de ruiter meer gevoel omdat het close contakt elke beweging en spier- spanning laat voelen.

Meer met minder; zachte delen als rijdekken, sjabrakken en boomloze zadels, optimaliseren de ontwikkeling naar het gevoel voor soepele bewegingen. Juist dit betere gevoel maakt het leerproces zeer aangenaam en de ruiter vrij van angst.

F.R.A.® rijdekken en rijsjabrakken kenmerken zich allen door een terugsnijding, schoftuitsparing en anatomische vormgeving.

Bovendien laten de gebruikte materialen in het gebruik een verandering in vorm naar de anatomie van je paard toe. F.R.A.® biedt je een ruime keuze in modellen, maten en uitvoeringen. Neem een kijkje in het productenoverzicht of de catalogus.